Konu Bilgileri;
- » Konudaki mesaj sayýsý : 6
- » Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bu Sayfayý Paylaþýn :
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor
-
01-03-2008 20:41 #1
Merhabalar
Yurtdýþýndan kumanda almak sorun yaratýr mý? Garanti olmadýðýný biliyorum. Nasýl güvenicez? yani ürün çalýþmazsa ne olacak?
Ve 100€ sýnýrýna kargo dahil mi? Bir iki yerde dahil denilmiþ ama. Thailand da bir yakýným var o da getirebilir. o getirirse
orada denemesi ve emin olmasý lazým ama bilgisi yok. Ne dersiniz?
-
01-03-2008 23:15 #2
yurt dýþýndan gelen hiç bir kumandanýn garantisi yok ben 2 adet getirdim bir problem yaþamadým ikiside geyet güzel cýktý.100 euro nakliye dahil sýnýrdýr yakýnýnýz gelecekse o getirsin yanýndada ihtiyacýnýz olan þeyleri sipariþ verin herzeman yakalanmaz bu þans.
-
01-03-2008 23:30 #3
Yurtdışından kargo ile getirmek sakat olabilir.Hatta yanında getirmek bile sakıncalı.75 mhz olmamasına dikkat edin.
Thailanddan alırken çok dikkatli olmalısınız.Her türlü elektronik çok ucuz fakat aldığınız kutunun içinin boş olması,saçma sapan birşey konmuş olması, bozuk veya hatalı olması olası.Alırken aldığınız kutunun kendi seçtiğiniz kutu olduğuna dikkat edin ve hiçbir şekilde depodan getireyim abi, kapalısını isterseniz onu vereyim gibi şeylere inanmayın.Kumandaya elleyin yoklayın mümkünse çalıştırın.Tecrübeyle test edilmiştir---
-
02-03-2008 09:48 #4
Tereddütlerimde haklýymýþým. Getirtme iþi kargo dahil olunca yattý. Yakýnýmdan istiyicem artýk. Ama o da korkutuyor. Biþi miþi olacak. Teþekkür ederim.
-
20-03-2008 18:19 #5
satýn aldýðýn firmadan (yabancý firmadan) ürün fiyatýný faturaya farklý yansýtmalarýný isteyebilirsin. böyle kargolar yapýlýyor çevremizdeki arkadaþlar tarafýndan. kargo ile geldiðinde ordino denen kargo bedeli de gümrükte faturaya eklenerek belirlenen fiyat sýnýrýný geçip geçmediði bakýlýyor.
200 ytl lik bir alýþveriþte ben 60 ytl vergi verdim. acemi internet alýcýsýydým ozamanlar.Futaba 7C 2.4, .46'lik Edge 540
Exceed Forza 1/10 Nitro Buggy
Eski arttechler, cessna, geebee, wingdragon vs.
3 Ch komedi otesi indoor mini heli ve komedyen abisi AH64 Apache.
-
20-03-2008 18:33 #6
"Ordino" kargo bedeli deðildir.
Kargo bedeli "NAVLUN" dur. Ordino ise kargo ile gelen bir malý konþimento karþýlýðý çekmek için verilen talimattýr.
Normal posta veya EMS ile gelen paketlerde ordino yoktur. Ama hýzlý kargo (DHL, TNT vs) ile gelen paketler gümrüðe takýlýrsa gümrük iþlemlerini baþlatabilmek için ordino ücretini (ki genelde 100 dolar civarýndadýr) ödeyip evraklarý teslim alýrsýnýz vede ya kendi gümrük müþaviriniz, ya da vekaletname vererek Kargo firmasýnýn gümrük müþaviri aracýlýðý ile ithalat iþlemini baþlatýrsýnýz.
Ordino ücreti, pakedin genel bedelini belirlemekte kullanýlmaz. Yani vergiler hesaplanýrken kargo dahil paket bedelinin üzerine bir de ordino bedeli eklenmez.Aut dosce, aut disce, aut discede (*)
(*) Ya Öðret, Ya Öðren, Ya da Terket
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)