Ankara'da depron nereden bulabilirim?

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 20
  •  » Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Sayfayı Paylaşın :

Toplam 20 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Elimizdeki depronlar tükendi boş boş oturuyoruz dolayısıyla Arkadaşlar diyarbakırda çok sıkıntı olmaya başladı bu olay..bir türlü bulamıyoruz. nereden buluruz depron Ankara'da? 5mm ve 6mm lik depronlara ihtiyaç var... telefon numarası da varsa harika olur çok teşekkürler..

Dün Bauhaus'daydım ve 6 mm'lik depronların olduğunu bizzat kendim gördüm. İletişim adresi: http://www.bauhaus.com.tr/index.php?...ash=f65917fa06 Tabakası 19,90 YTL

biraz pahalı gibi geldi 20 ytl...

Alıntı DJ_Waterfall Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biraz pahalı gibi geldi 20 ytl...
    Bana da

rüzgarlıda eser işhanında bir ara 3 mm yeşil renkli kapron (depron değil) satılıyor idi.kapronla çalışabilirseniz hala satıp satmadıklarını öğrenebilirim.(firma ismini ve telefonunu hatırlamıyorum.ancak yerine gitmem lazım.)

tabakası da sanırım 5 ytl civarındaydı

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    50
    Bauhaus'da da Tekzen'de de hem depron hem kapron var. İkisi temelde aynı malzeme. Depron marka ismi. Kapron yerli malı marka ismi.
    Aut dosce, aut disce, aut discede (*)

(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket

depron-kapron konusu çok tartışıldı ama benim kanaatim kapron marka malzeme biraz daha gevrek (kırılgan).depronla (depron marka ile) çalışmak çok daha rahat

Bauhaus'taki depron ve kapron denilen malzeme mavi, pembe ya da sarı olan levhalar mı? Ya da başka birşey mi?
    Ayrıca bu üç levhanın renk dışında farkı var mı?
    Cehaletime verin lütfen ama fırsat bulup soramamıştım daha önce.

depron veya kapron malzeme daha çok parke altına döşenen 3-6mm arasında kalınlığa sahip bir malzeme .depron ve kapron malzemenin markası olup malzemenin adı değildir.diğer pembe mavi sarı olan malzeme yalıtım malzemesi olarak satılmakta olup renklerin bir anlamı yoktur.(son zamanlarda mor renkli olanları da görüyorum.)burada önemli olan malzemenin density (yoğunluk ) değeridir.piyasada genellikle 20-30 kg/m3 yoğunlukta olanlar satılmakta daha yoğun olanla özel sipariş ile temin edilmektedir.

Peki bu parke altı malzemesi nasıl oluyor da bir model uçağa dönüşüyor? Yani mukavemeti zayıftır sanıyordum. Ayrıca düz durması da zor görünüyordu bana. İlginç...

depron ile balsada olduğu gibi konstrüktif modeller yapılır.yani modelin içi boştur mukavemeti ilave takviyeler ile yapılır.

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    50
    Genellikle karbon çubuk gibi bir destek malzemesi ile destekleniyor. Ama depron daha rijid bir malzeme olduğu için, özellikle küçük uçaklarda desteklenmese bile iş görüyor.

Bu uçaklarda kanadın kaldırma gücü profil ile değil hücum açısı ile sağlanıyor.
    Aut dosce, aut disce, aut discede (*)

(*) Ya Öğret, Ya Öğren, Ya da Terket

hücum açısı konusunda formlarda pek çok yazı okudum.ama tam olarak tatmin olmuş değilim .bana sanki kanat düzlemi ile yatay dengeleme düzlemi arasındaki açı gibi geliyor.
    Konu basaksucan tarafından (30-10-2008 Saat 19:41 ) değiştirilmiştir. Sebep: cümle düşüklüğü

Genel bilgi olması açısından...
    Tanım olarak hücum açısı değişken bir parametredir. Uçağın hava içindeki hareketine bağlıdır ve kanat kord hattı ile hava hız vektörünün oluşturduğu açıdır.
    Kanadın kord hattının gövde uzun eksenine yaptığı açı "angle of incidence" olarak tanımlanır ve uçakta sabittir.
    Bu iki büyüklük genelde birbiri ile karıştırılır.
    Kanadın oluşturacağı kaldırma kuvveti hava hızına, hava yoğunluğuna, kanadın lift faktörüne (coefficient of lift) bağlı olduğu kadar o anki hücum açısına da bağlıdır.
    Düz kanatlarda profilin doğrudan bir kaldırma kuvveti oluşturması mümkün olmadığı için (alt ve üst yüzeylerde hava hızı aynı dolayısıyla basınç da aynı) kanadın kaldırma kuvveti sadece hava hızı ve hücum açısına kalır.

kardeşim thkdan almanızı tavsiye ederim hem kaliteli hem ucuzdur

http://modelucak.thk.org.tr/satis1/satis.php
    ÇOK ACİL HPİ MT2 ARANIYOR SATANLAR Ö.M DANA VEYA MSN ADRESİM [email]burak_hot_haemal@hotmail.com

THK depron mu satmaya başladı ??? hiç sanmıyorum...

Yıl olmuş 2022 ben hala Depron peşindeyim

Mar 2006
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaş Yaş
    47
    Alıntı atinch Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yıl olmuş 2022 ben hala Depron peşindeyim
    Bulursan haber et Atincim Ne depronmus arkadas.
    Dura lex, sed lex

Oykun İLGÜN
    1975-Ankara

yıl olmuş 2023

istanbulda var ama 10 adetten aşağı göndermiyor kargoyla.

fiyatları ise nettteki en yakın rakibinin yarısı kadar.

https://www.adetasyapi.com.tr/?s=dep...t_type=product

trendyol denen yerde aynı satıcı aynı mal fiyat %50 pahalı. adamlar iyi komisyon bindiriyor.
    Konu bıdıbıdı tarafından (12-01-2023 Saat 04:33 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)