Anket: Kalite olarak Mini Titan, sınıfındaki helilere göre nasıldır ?

Uyarı: Bu bir açık Ankettir, bu Anketi bütün Üyelerimiz görebilir ve oy kullanabilirler.

TT Mini Titan E325 BurAda Buluşalım

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayısı : 610
  •  » Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Sayfayı Paylaşın :

Toplam 610 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 31 Sayfadan 123416 ... SonuncuSonuncu

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    49

Kardeş başlığımız "T-rex 450 Se V2 Burda Buluşalım" dan güç alarak tüm titancıları dertleri, sorunları, önerileri, fikirleri, resimleri ve video ları ile bu başlık altında toplasak güzel olurmu arkadaşlar ?
    Bu zamana kadar kardeş modelimiz Trex ile ufakta olsa şaka yoluyla sürtüşmelerimiz oldu ama bunlar hep modelci arkadaşlarımız ile olan samimiyetlerimizden, şakalaşma yoluyla yapılan espirilerden doğmaktadır.
    Nasıl biz TT ciler Align başlıkları altında yazılarımızı yazdıkysakta aynen bu başlık altındada Aling cı tüm arkadaşlarımızı görmek istiyoruz. Sonuçta hepimiz modelciyiz. Tepemizde ve arkamızda dönen bir pal takımı var.
    Umarım bu başlık, heli de başlangıç seviyesini atlatmış, 6ch tek rotorlu bir heliye geçme cesaretinde bulunan tüm arkadaşlara hayırlı olur.
    Konu emo23 tarafından (16-12-2008 Saat 18:35 ) değiştirilmiştir.

Hadi bakalım titancılar hayırlı olsun başlığınız
    Fly 3D crash proudly...
    T-Rex 600 NSP ___ T-Rex 450 SE V2 ___ CopterX 450 SE V2 ___ T-Rex 500 ESP
    Low Wing Trainer ___ P-51D Mustang ARF
    JR DSX9 Limited Edition

Emrah senin Mini Titan yolda galiba
    Amatörler ekipman isterler, profesyoneller para isterler, ustalar ise ışık isterler...

www.photographyturkiye.com
    www.multikopterdukkani.com
    www.rchelidergisi.com

EMRAH abi iyiki bu konuyu açtın bu başlık altında toplanmamız,videoları,resimleri buraya koymamız çok daha iyi olacak

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    49
    forumda heli bölümünde çok bilgili, tecrübeli arkadaşlar var. bu arkadaşlardan tek ricam var. birbiriniz ile yazışmalarınızda herkesin anlayabileceği, bizlerinde başlangıç düzeyindeymişiz gibi, bu işe yeni başlayan arkadaşların kafalarını karıştırmadan, onlara göre karmaşık, bizlere göre basit gelecek soruları sormasına imkan vermemiz gerektiğidir.
    yeni başlayan bir arkadaşımız hiç çekinmeden, ayıplanacak gibi bir his içinde olmadan sorusunu sorma rahatlığı içinde olmalıdır.

Yeni Titan ım 1-2 hafta içinde elimde olacak. Kit i TR den diğer elektronik aksamını y.dışından ısmarladım. Malzemeler elime ulaşır ulaşmaz her zamanki gibi geniş bir resim ve video arşivi ile (aynen HBK2 video arşivi gibi) sıfır bilgide bir heli modelcisinin anlayacağı şekilde A dan Z ye kadar elimizden geldiği kadar herşeyi basitçe anlatmaya çalışacağız. Çalışacağız diyorum bu konuda Cenk kardeşimede çok iş düşüyor. Kendisi kamera karşısında oldukça fotojenik çıkıyor.

Alıntı GuNeSh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hadi bakalım titancılar hayırlı olsun başlığınız
    teşekkür ederiz has alyancı kardeşimiz.

Alıntı yellowaircraf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emrah senin Mini Titan yolda galiba
    Konu emo23 tarafından (16-12-2008 Saat 19:37 ) değiştirilmiştir.

Emrah yakinda bir Oscar alirim heralde jon dalinda
    Amatörler ekipman isterler, profesyoneller para isterler, ustalar ise ışık isterler...

www.rchelidergisi.com

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    49
    Alıntı yellowaircraf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emrah yakinda bir Oscar alirim heralde jon dalinda
    hobbyrc oscar adayları arasında favorim sensin

Bu baslik altinda 2 farkli bizzat denedigim ve test ettigim Mini Titan konfigurasyonunu paylasmak istiyorum.

Bu konfigurasyonlardan ilki 6 kanalli helikoptere yeni gececek arkadaslar icin. Stock bir Mini Titan'a elektronik ve pil ekleyerek 6 kanala alisma ve gecis helikopteri amaclayacagiz.

Ikinci konfigurasyon ise an itbariyle kullandigim ve uzerinde elimden geldigince "deney" yaptigim 3D performansini arttirmak amacli modifiye edilmis bir Mini Titan. Gereksiz gosteris parcalari veya elektroniginden uzak ve guzel ucmasi amaclanan bir model. Bu yuzden diger modellere gore daha ucuz olacaktir.

Ikinci modelin, ilk modelin modifiye edilmis hali olmasi nedeniyle helikopterine hakimiyet saglayan arkadaslar git gide bu konfigurasyona donebilirler.

Parcalarin ve Helikopterin tamamini yurt disindan alacagimizi/siparis edecegimizi varsayarak yapiyorum listeleri.

Duzenli olmasi acisindan bu iki konfigurasyonu 2 farkli mesaj altinda detayli olarak yazacagim. Bir, iki gune kadarda elime gececek Gyro ile ikinci konfigurasyona ait videolar cekip eklemeyi dusunuyorum, boylece elin gavurunun ne fena uctugunu degil de, aramizdan birisinin nasil uctugunu gosterip daha "realistik" ve market kaygisindan uzak, kullanici yanlisi bir arastirma hedefliyorum.

Mini Titan'a yapilacak olan 3D modifiyeleri aslinda pekcok helikopter icin ayni oldugundan dolayi eminim bilgiler Mini Titan disindaki (zavalli) 450 sinifi helikopter kullanicilarinada yardimci olacaktir (tabii ki satasmadan edemezdim ).
    Konu PhnX tarafından (16-12-2008 Saat 19:50 ) değiştirilmiştir.
    Raptor 90 3D (OS91HZ pump, Muscle Pipe 5 90, ATG, SolidG BLS251, Ds610, Radix SB)
    Klone 50(OS50H, Klone muffler, s9252, Logictech 6100)
    Mini Titan e325(Hxt900,GP750 Ds520)
    JR DSX 9 Limited Edition

bi tanede titan mı alsak napsak yaw....

MUHAMMET abii alalım birtanede mini titan arttıralım titan sayısını ve ben merak ediyorum sitemizde kaç tane mini titan kullanıcısı var ve ayarlar konusunda paslaşalım...
    EMRAH abii titanın şimdiden hayırlı olsun merakla bekliyorum eminim çok güzel uçuş videoları tanıtım videosu ve fotografların bizede büyük faydası olacagını düşünüyorum aslında bende 3d ayarlarını yapmak en azından ufak ufak denemeler yapmak istiyorum ayarlar olur ise eminimki ben dayanamıyacam deniyecem sonu ne olursa

phnxin verecegi konfigurasyonları beklerken ben de butcesi uygun olanlara su iki servo seti tavsiye ederim.

http://www.helidirect.com/product_in...oducts_id=7958

http://www.helidirect.com/product_in...oducts_id=8267
    mcp
    wk 4#3
    wk 4g6 spektrum ar6300 - spartan quark - hp08 outrunner
    gaui ep100pro
    trex450sev2 neu 1107 motor 4s

konuyu bu akdar aktif etmeyelim arkadaşlar "alyancı" lara ayıp oluyor
    Fly 3D crash proudly...
    JR DSX9 Limited Edition

Gunesh ordan 10-12 alyani uzatir misin

www.rchelidergisi.com

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muğla - İzmir
    Yaş Yaş
    49
    Mini Titan kit ile karbon ana paller ve plastik kuyruk palleri geliyor.

eveeeet soru 1 - varan 1
    ana pal ve kuyruk pallerinin ahşap, plastik veya karbon olmasının artıları nelerdir eksileri nelerdir ?

Ahsap en iyisi.. Kirilinca sominede yakariz hem

www.rchelidergisi.com

ana pal olarak söylersem tecrube ettigim kadarıyla plastikler esniyor,ahsaplarda esneme yok fakat helide ahsap pallerle karbonlara kıyasla bariz bir hantallık oluşuyor.
    karbondan sasmayın derim ben nacizane, en hafifi ve en incesi en iyisi...
    mcp
    wk 4#3
    wk 4g6 spektrum ar6300 - spartan quark - hp08 outrunner
    gaui ep100pro
    trex450sev2 neu 1107 motor 4s

plastik ana pal rezalet gibi. ahşap iyidir. scale uçuşlarda iyi. fiyat performans olarka en iyisi bence fiber glass. baya iyiler.

Cenk abi buyrun size tüm alet cantamı vereyim
    Fly 3D crash proudly...
    JR DSX9 Limited Edition

titanı kit olarak alınca acaba yanında motor için dişli veriliyormu yoksa dişli de mi sipariş etmek gerekiyor?
    Hirobo SRB Quark

Abii bence ahşap pal kırımda anında kırılıyor ve parçalanıyor bu bence avantaj benim kırımımda mesela bana söyledikleri aynı kırımı carbon palle yapmış olsan kafayı komple dagıtırdı pal kırılmaz dönmeye devam eder ve bütün aksamı parçalardı boom da dahil yenii ögrenenler mesela benim için abii şuan ahşap ideal...
    İlerlettikten sonra 3d yapmaya başlayınca mutlaka carbon
    ne alsam acaba ?

Karbonfiberden imal edilen paller esnemezler(bazi dandiri modeller haric). Esnemeyen pal daha guclu "yol tutusu" ve komutlara daha cabuk tepki saglayacaktir. Ayni sekilde ani gelen bir ruzgarda paller esnemedikleri icin Helikopterin dengesi kayboluyor gibi gelebilir kullaniciya. Onden gelen ruzgar helikopterin burnunu yukari kaldiracaktir.

Tahta paller esnek sayilirlar. Karbonfiberlere gore daha agirdirlar(yine genel konusuyoruz agir karbonfiberlerde var). Esnek pal helikopterin daha bir gercek gibi ucmasini saglayacaktir. Demin verdigimiz ornek gibi onden vuran ruzgar durumunda pal esnedigi icin helikopter burnunu kaldirmayacak bunun yerine geriye dogru gezinecektir.

Fiberglass pallerin 325mm ve 425mm'de 3D amacli kullanilabildigini biliyorum ancak 600mm ve yukarisinda 3D amacli bir fiberglass pal gormedim. Yaygin degiller. Zaten Fiberglass yapi itibariyle Karbonfiberden daha agir olacaktir. 3D performansi icin istenmeyen bir durumdur.

Agir paller otorotasyon sirasinda daha zor hiz kaybederler. Bu yuzden tahta paller ile genelde daha kolay otorotasyon yapilir. Hafif paller ani aci degisikliklerine daha net cevap verecektir. Pitch pump sirasinda helikopteri daha yukari firlatirlar mesela. Ayni sekilde hafif pal ile helikopter, cyclic komutlara daha fazla tepki verir. Hafif pal ile otorotasyon zorlasir.

Tahta pallerin havaya surtunmesi daha fazla oldugu icin ayni throttle degeri ile helikopter daha az kafa hizi elde edecektir. Bu durumda Karbonfiber pallerin daha verimli oldugunu soyleyebiliriz.

Tahta pallerin en guzel ozelligi bir kirim aninda masrafi dusurmeleri. 50 sinifi helikopterlerde alan turu ve hover, daha asagisi modellerde ise tum manevralar icin tahta paller kullanilabilir. Tahta pal kullanirken dikkat edilmesi gereken husus tahta pallerin guvenli oldugu maksimum bir kafa hizi oldugudur.
    50'lik helikopterler icin bu deger 16oo devirdir. Daha fazlasina ihtiyaciniz varsa karbonfibere gecmeniz gerekir.

Bir kirim aninda pallerin kopup etrafa gitmesi KESINLIKLE ISTENMEYEN BIR DURUMDUR. Bu hususun biraz ustune basmak istiyorum; KESINLIKLE ISTENMEYEN BIR DURUMDUR. Acik olmasi icin bir kere daha yazmakta yarar gordum, kirim aninda paller KESINLIKLE kirilip ayrilmamalidir.
    Kirim aninda pallerden birisinin yarisinin kopup gitmesi ilk olarak etraftaki insanlar icin tehlike arz eder. 50'lik bir helikopter icin konusacak olursak, 238 km hiz yapan palin yerinden kopup uzerinize gelmesini ister misiniz? Kesinlikle etraftaki canlilar icin tehlike arz eden bir durumdur.
    Ayni sekilde kirim aninda pallerden birisinin yarisindan kopup firlamasi kafada inanilmaz bir balans eksikligi yaratacak ve helikopterin kendi kendisini parcalamasina neden olacaktir. Pal kirilipta yerinde kalirsa eger hasar kuyruk borusu ve ball linkler ile sinirli kalabilir.

Karbonfiber pallerin hepsinin icinde kokten uca kadar uzanan cubuklar vardir. Bu cubuklarin amaci kirim aninda karbonfiber palin saga sola ucmasini onlemek ve tehlikeyi dusurmektir.

Bilmemkac metre yuksekte pallerim kuyruk borusuna carptiginda ayni seyi bizzat yasadim. 3D amaci pal kullanmiyordum ayrica dampenerlarimda esnekti. Pallerin cok fazla kirilmamis olmasi hasari buyuk olcude azaltti. Kuyruk takimi, shaftlar ve kafada sadece bir tane ball link hasari vardi.
    Ayni sekilde kirim geciren birisinin helikopterinin resminide koyuyorum. Yine sorun havada boomstrike. Bu sefer paller havada kirilmis.
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    Raptor 90 3D (OS91HZ pump, Muscle Pipe 5 90, ATG, SolidG BLS251, Ds610, Radix SB)
    Klone 50(OS50H, Klone muffler, s9252, Logictech 6100)
    Mini Titan e325(Hxt900,GP750 Ds520)
    JR DSX 9 Limited Edition

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)