Tekin Model Uçak Ýþliðinde bugün ne yapýldý?

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayýsý : 1796
  •  » Þu anda 11 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 11 misafir)

Bu Sayfayý Paylaþýn :

Toplam 1796 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 90 Sayfadan 12341651 ... SonuncuSonuncu

Burasý benim Karaköy de,Fransýz Lisesi altýndaki ÝÞLÝK=atölye.Kendim ve talebelerimin çalýþtýðý yer.
    Eklenen Resim Ön Ýzlemesi
    güretekin daniþmentgazioðlu-1957-istanbul
    Anasýndan model uçakcý doðmuþ,sonradan olmalardan deðil.

Bu tel kontrol .049 Cox GP motorlu baþlangýç eðitim modeli.C/L ACEMÝ ÇAYLAK ,KÝT=hazýr kutu (ARF deðil),iþlikte üretiyorum.Ýçinde motor+pervane+yedek buji+tekerler mevcut.
    @Konu mankeni arkadaþým Hüseyin,uçuþunu çok merak ediyor.

@Yaptýðým modeller,yapacaðým modellere referanstýr.
    @1. Orhanlý Tel Kontrol Þenliði öncesi.Tarih:14-15-30/mayýs ve 1/haziran/2008 arasý resimler.

eski çalýþmalarýmdan.

Bunlar öyle anýlarki,tekrarý gelmez,yaþandý,bitti.

hey gidi günler hey

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muðla - Ýzmir
    Yaþ Yaþ
    48
    Güre Bey
    Resimli paylaþýmlar için teþekkürler. Anýlarý anýmsamak güzel. Darýsý bir 20 yýl sonra bizlerin baþýna inþallah.
    Hayalim emeklilik sonrasýnda sizin gibi bir atölyeye sahip olmak. Yaþamýn dertlerinden bir nebze olsun bu atölyede dostlar sayesinde kurtulmak.

Emekleriniz, yardýmlarýnýz ve paylaþýmlarýnýz için allah uzun ömürler versin size, tekrar teþekkürler.

Alýntý emo23 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Güre Bey
    Resimli paylaþýmlar için teþekkürler. Anýlarý anýmsamak güzel. Darýsý bir 20 yýl sonra bizlerin baþýna inþallah.
    Hayalim emeklilik sonrasýnda sizin gibi bir atölyeye sahip olmak. Yaþamýn dertlerinden bir nebze olsun bu atölyede dostlar sayesinde kurtulmak.

Emekleriniz, yardýmlarýnýz ve paylaþýmlarýnýz için allah uzun ömürler versin size, tekrar teþekkürler.
    Aman Emrah bey, ne yaptýnýz siz?

Model içeri girdimi, Güre bey dýþarý çýkmak zorunda kalýyor.

Bari dilemiþken, biraz daha geniþ bir atölye dileseydizi!

Atölyem çok þükür hazýr, emekliliðime 4 ay kaldý, darýsý sizlerin baþýna.

Tek eksik olan, Güre bey gibi azimli bir modelci bulmak.

Fotoðraflar için, bende teþekkür ederim.

Alýntý Reha Kaya Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Aman Emrah bey, ne yaptýnýz siz?

Model içeri girdimi, Güre bey dýþarý çýkmak zorunda kalýyor.

Bari dilemiþken, biraz daha geniþ bir atölye dileseydizi!

Atölyem çok þükür hazýr, emekliliðime 4 ay kaldý, darýsý sizlerin baþýna.

Tek eksik olan, Güre bey gibi azimli bir modelci bulmak.

Fotoðraflar için, bende teþekkür ederim.
    Reha Beyciðim,
    Önce þunu belirteyim,Maddi sebepten bu ufak iþlikte çalýþmýyorum.Þu an 60-70 metre karelik bir daire tutmaya gücüm var.Hatta Kayseri merkezde 225 metrekare bir dairem var.Benimde emekliliðime bir yýl kaldý.
    Þimdi burasý çok meþhur DORUKTEKÝN AÇKICI ÝÞLÝÐÝ.Babam 33 yýl Türk Dil Kurumu fahri üyeliði yaptý.Anahtarcý = AÇKICI öz Türkçe tabela koyunca HÜRRÝYET gazetesi 1. sayfadan duyurdu.tüm üniversitelerden hocalar,talebeler ziyarete geldi.babam 1999 ölünce,bu iþlik bana kaldý.Ustam Röne KOEN in iþ yeri buraya yakýndý.ben de emekli olunca böyle ufak bir yerde Model dükkaný açýp,lastikli,planör modeller imal edeceðim derdi.ömrü vefa etmedi,hepatit C den vefat etti.bende 2002 de burayý TEKÝN MODEL UÇAK firmasýna ve ÝÞLÝÐE çevirdim.Lastikli SÝVRÝSÝNEK,planör SÜZÜLEN UÇAK,ÞAMPÝYON ve Tel kontrol ACEMÝ ÇAYLAK .049 COX motor içinde 4 adet KÝT hazýrladým ve satýyorum.Ayrýca ONLARCA talebem var.bunlardan ücret almadan beraber çalýþmalar yapýyorum.
    ÝSTANBUL daki tüm modelci atölyelerini gördüm ve çalýþtým.Sizin atölyeyide görmek isterim.Belki bir hafta sonu ÇALIÞMA ZÝYARETÝNE GELÝRÝZ.

Merhabalar Güre abi,atölyeniz ve çalýþmalarýnýz bir harika!Yarýyýl tatillerinde ve yaz tatillerinde bir süre Ýstanbul'da bulunuyorum,bu süre içerisinde uðrayýp sizinle tanýþmak,atölyenizi ve çalýþmalarýnýzý görmek isterim izniniz varsa .

Alýntý emo23 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Güre Bey

Emrah Bey,
    Ben anýlarý severim,anýlarda yaþamam.Gelecek çok önemli,daha sonra yaparým,bir aldatmaca.An bu an.ne istiyorum 2.64 metre THK 4,iþlik ufak,yapamam diye,kendimi aldatmam,baþlarým,þartlarý zorlarým.hayalinizi emeklilik sonrasýna atmayýn.dediðiniz çok doðru,modelcilik yaþam dertlerini bir nebze azaltýyor.Ben MODELCÝ DOSTLARIMDAN hiç sýkýntý çekmedim.Aksine onlar beni sevdi,ben onlarý saydým.
    Þununla satýrlarýmý noktalayayým.Bir gün 9 yaþlarýnda bir erkek çocuðu vitrinde yarým saat modellere baktý.ne soru sordu nede gitti.aç birinin lokanta vitrinini seyrettiði gibi.dedimki uçak mý almak istiyorsun.evet ama param yok.dedimki baban yakýndamý çalýþýyor,git babaný çaðýr.gitti babasý ile geldi.babasý ben iþçiyim,buna para veremem dedi.bende yarýyýl tatilinde (ismi Onur du,þimdi hatýrladým)getir ben ona parasýz bir tane hediye edecek ve ona yapýmýnda yardým edeceðim.dedim.geldi,beraber yaptýk ve ona teslim ettim.uçuþ ayarlarýný anlattým.
    iþte bu benim için çok önemli.belki Onur,pilot olacak,belki Uçak mühendisi.yalnýz tahmin ediyorum beni hiç unutmayacak.
    Konu güre tarafýndan (06-12-2010 Saat 22:39 ) deðiþtirilmiþtir.

Alýntý angilonit Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhabalar Güre abi,atölyeniz ve çalýþmalarýnýz bir harika!Yarýyýl tatillerinde ve yaz tatillerinde bir süre Ýstanbul'da bulunuyorum,bu süre içerisinde uðrayýp sizinle tanýþmak,atölyenizi ve çalýþmalarýnýzý görmek isterim izniniz varsa .
    Sevgili Hakan,
    Ne demek,bu ÝÞLÝK benim deðil,hepinizin.Ne zaman istersen gel.reha beyin dediði gibi,2 kiþi çalýþýyor,3.sýðmýyor.dýþarda 10 kiþi toplantý yapabiliyoruz.geçen gün MODELCÝLÝK KULÜBÜ toplantýsýný kaldýrýmda yaptýk.

Alýntý güre Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Reha Beyciðim,
    Önce þunu belirteyim,Maddi sebepten bu ufak iþlikte çalýþmýyorum.Þu an 60-70 metre karelik bir daire tutmaya gücüm var.Hatta Kayseri merkezde 225 metrekare bir dairem var.Benimde emekliliðime bir yýl kaldý.
    Þimdi burasý çok meþhur DORUKTEKÝN AÇKICI ÝÞLÝÐÝ.Babam 33 yýl Türk Dil Kurumu fahri üyeliði yaptý.Anahtarcý = AÇKICI öz Türkçe tabela koyunca HÜRRÝYET gazetesi 1. sayfadan duyurdu.tüm üniversitelerden hocalar,talebeler ziyarete geldi.babam 1999 ölünce,bu iþlik bana kaldý.Ustam Röne KOEN in iþ yeri buraya yakýndý.ben de emekli olunca böyle ufak bir yerde Model dükkaný açýp,lastikli,planör modeller imal edeceðim derdi.ömrü vefa etmedi,hepatit C den vefat etti.bende 2002 de burayý TEKÝN MODEL UÇAK firmasýna ve ÝÞLÝÐE çevirdim.Lastikli SÝVRÝSÝNEK,planör SÜZÜLEN UÇAK,ÞAMPÝYON ve Tel kontrol ACEMÝ ÇAYLAK .049 COX motor içinde 4 adet KÝT hazýrladým ve satýyorum.Ayrýca ONLARCA talebem var.bunlardan ücret almadan beraber çalýþmalar yapýyorum.
    ÝSTANBUL daki tüm modelci atölyelerini gördüm ve çalýþtým.Sizin atölyeyide görmek isterim.Belki bir hafta sonu ÇALIÞMA ZÝYARETÝNE GELÝRÝZ.
    Baþýmla beraber Güretekin bey, gelirseniz memnun olurum.

Benim atölyemde mütevazi bir þey, saðý solu bol aradýðýnýzý bulamadýðýnýz, bir ''iþlik.''

Alýntý Reha Kaya Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Baþýmla beraber Güretekin bey, gelirseniz memnun olurum.

Benim atölyemde mütevazi bir þey, saðý solu bol aradýðýnýzý bulamadýðýnýz, bir ''iþlik.''
    Benimkinden yani

Ýzleyen varsa,bu son 3 aydýr ÝÞLÝKte THK-4 ü yapýyorum.
    Buraya koyduðum GÖRSELLER önceki yýllara ait.Eðer günlük iþler olursa onlarýda paylaþacaðým.

5 görsel daha.

güzel,güzel resimler geliyor.yapýlanlar,hep emek,hep emek.

neydik,neolduk,ne olacaðýz

acaba yaþlanýyormuyum desem,gerçekten yaþlandým.eski defterleri ortaya çýkardýðýma göre.
    neyse bu yaþda güzel,mühim olan yaþ deðil,o yaþý nasýl yaþadýðýnýz.

TMU iþliðinin en büyük ve en önemli projesi:THK-4 yerli imalat mektep planörü.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 11 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 11 misafir)