Anket: Elektrikli Motor mu Benzinli motor mu ?

elektrikli mi benzinli mi ?

Konu Bilgileri;

•  » Konudaki mesaj sayýsý : 359
  •  » Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)

Bu Sayfayý Paylaþýn :

Toplam 359 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Sayfa 1 Toplam 18 Sayfadan 123416 ... SonuncuSonuncu

Arkadaþlar Sizler hangi sebepten dolayý elektrikli veya benzinli motorlarý tercih ediyorsunuz?

Ben bu iþe yeni baþlýyorum ama benzinli motor ile baþlýyacam. çünkü daha çok uçabilme olanaðým olacak. Ayrýca fiyat olarak da ikisi arasýnda çoook büyük farklar olmuyormuþ.
    Konu madmad tarafýndan (20-06-2008 Saat 01:03 ) deðiþtirilmiþtir.
    Acemi Pilot Adayý...
    Tehlikeli Madde

çevrenizde ögretecek biri ve yeterli alan varsa benzinli pil bitti derdi olmadan gün boyu ucarsýn ve sesi yeter. ama cevrende ögretecek kimse yok ve alan darsa kesinlikle elektirikli

elektrikli çünkü temiz ve uygulamasý kolay.
    Kýrdýðýnda tamir edemeyeceðin þeyleri alma...

Üyelik Tarihi Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaþ Yaþ
    49
    Her ikisinin de kendine göre avantajlarý-dezavantajlarý var. Elektrikli temiz, kolay ve zahmetsiz. Ama pahalý. Pil, þarj aleti, motor, esc filan derken dünyanýn parasýna geliyor.
    Bir kere doðru düzgün bir þarj aleti þart.

Pili, motoru, esc'yi filan doðru seçebilmek için ciddi anlamda bilgi birikimi gerekiyor.

Öte yandan patlar motor ucuz ama patlar motordan biraz anlýyor olmak gerekiyor. Karbüratör ayarý nedir, zengin-fakir karýþýmý nasýl yapýlýr vs. gibi konularda bilgi sahibi deðilsen hobi olmaktan çýkar, iþkenceye dönüþür. Ama ne yaptýðýný biliyorsan, patlar motor elektrikliye göre daha keyifli olabilir. Tabii pisliðini saymýyorum. Patlarla uðraþýyorsan, her tarafýnýn yapýþ yapýþ yað olmasýna, uçaðýný her uçuþtan sonra uzun uzun temizlemeye filan alýþmalýsýn.

Ben her ikisi ile de uðraþýyorum. Þunu daha çok seviyorum diyemem. Ýkisi de kendince güzel. (Cox motorlarý herþeye tercih ederim o ayrý )
    Aut dosce, aut disce, aut discede (*)

(*) Ya Öðret, Ya Öðren, Ya da Terket

bende þimdi ufak bir elektirikli topluyacagým akþamlarý iþ cýkýþý 1-2 saat ucurmak için burda bir iki boþ arazi var depromdan basit bir þey yapacagým.

Alýntý ermis Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bende þimdi ufak bir elektirikli topluyacagým akþamlarý iþ cýkýþý 1-2 saat ucurmak için burda bir iki boþ arazi var depromdan basit bir þey yapacagým.
    Ýþte o akþamlarý, 1-2 saatcik kýsacýk zaman, basit bir depron için o kadar uzun bir süre ki.
    Uzun süre yetecek pil aðýr olduðundan kullanýlamýyor. Uçaðýn kaldýrabileceði pil ile biraz deli uçuþlar yapsanýz sonlara doðru gücü zayýflayan bir modelle 5-10 dak uçarsýnýz. 20 dak mola verirsiniz ve ilk uçuþtan yarým saat sonra ikinci pilinizle tekrar havalanýrsýnýz. Bu þekilde pilleri uçuþ alanýnda þarj etmeden 2 saat oyalanabilmek için toplam 4 pile ve aralarda muhabbeti iyi bir arkadaþa ihtiyacýnýz olacak.

Elektrikli.
    Temiz enerji, çevre dostu, sarj et tekrar tekrar kullan.
    Akýl yaþta deðildir, Genetik mirastýr.

Nov 2007
    Nereden Nereden
    Muðla - Ýzmir
    Yaþ Yaþ
    48
    bence benzinli... neden ? gerçekçi....
    her ne kadar elektrikli nadir olsada tüm gerçek hava - kara - deniz araçlarý yakýtla çalýþýyor.
    son yýllardaki teknoloji ile elektrik olayýndaki performans ve güç yakýtlý motorlarý yakaladý ama ucuzlamasý için ele ayaða düþmesi gerekli. ama eminim o zamanda btiemeyen pil teknolojisi popüler olacak ( nükleer pil )

aslýnda beylik düzü cevresinde bayagý bir elektirikli ucuran arkadaþ var ve saga sola gidiyorlar onlarla organize yapýlýrsa ucuþlar yapýlabilir pil olayýna gelince haklýsýnýz en az 4 pil almak lazým bakalým ebaydan ucuz düþürecegiz artýk

bence yakýtlý olmalý benzinli yada nitrolu farketmez.

burada önemli olan bu hobbye ne kadar zaman ve maddiyat ayýrabileceðinizdir. az uðraþmak isterseniz elektrikli. vakit ayýrmak isterseniz benzinli. profesyonel takýlmak istiyorsanýz yakýtlý yada modlu elektrikli araç olabilir.
    bu aracýn hangi katogoride olacaðý hiç önemli deðildir. sizin hobby penceresinden nasýl baktýðýnýz önemlidir.

elbetteki her ikisinin de zorluklarý vardýr tabi. yani ben bu iþe yeni baþlayan birisi olarak böyle tahmin ediyorum. ama her ikisinin kendine göre güzellikleri de vardýr.

ne olursa olsun bence hobby olarak modelcilik baþlý baþýna bir güzellik gibime geliyor.

biraz pahalý olsa da , zevkli olmalý ( henüz hiç uçak uçurmadýðým için böyle konuþuyorum )

ben seçimimi benzinliden yana kullandým sebepleri ise : uzun süre uçabilmek , pil gibi kýsa sürede yakýt tükenmemesi ve yardým alabileceðim birilerini bulmam. ( onu da bu forumdan yapýyoruz )
    Acemi Pilot Adayý...
    Tehlikeli Madde

Arkadaþlar peki nitrolu motorlarýn ömürleri ne kadardýr. Tabi kullaným ömrü belirleyen en önemli etken ama elektrikli motorlarý kýrmadýkca kullanabiliyoruz. Peki nitrolu uçak yada araba motorlarýnýn genel olarak normal kullaným þartlarýnda ömürleri ne kadar olabilir? Teþekür ederim.

yag oraný iyi ayarlanmýþ fazla fakir çalýþtýrýlmamýþ ve çok büyük darbe almadýktan sonra senelerce hizmer verebilir gecenlerde bir tane os motor gördüm üzerinde gýram yag yoktu sýfýrmý dedim o motor 15 senelik dedi arkadaþ ama motora bakmýþ.

Nov 2004
    Nereden Nereden
    Ankara
    Yaþ Yaþ
    49
    Benim kullandýðým motorlarýn bir kýsmý benden yaþlý..
    Aut dosce, aut disce, aut discede (*)

(*) Ya Öðret, Ya Öðren, Ya da Terket

bugüne kadar hiç uçak uçurmadým desem yeridir ancak içimde hep bir ukde olarak kalmýþtýr.
    kendim için söylemek isterim ki, eðer ben bir model alacak olsam, yakýtlýyý tercih ederdim. çünkü görsellik açýsýndan gerçekçi olmasý bana her zaman cazip gelmiþtir.
    MCD RACERUNNER COMP.
    daha ne olsun ki
    ---------------------------------------------------------------
    Volkan DENÝZ

aslýnda ses hariç yakýtlý motor görsel açýdan bir etki yaratmýyor yeni nesil fýrçasýz motorlarý düþününce.
    Kýrdýðýnda tamir edemeyeceðin þeyleri alma...

Alýntý KLL Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    aslýnda ses hariç yakýtlý motor görsel açýdan bir etki yaratmýyor yeni nesil fýrçasýz motorlarý düþününce.
    Katýlýyorum.
    Ayrýca:
    Bir anlama yenilikci teknolojidir fýrçasýz, çünkü yenidir.

elbette fýrçasýz olayý yenilik, süper birþey.
    ama kendim için diyorum, o motor sesi, olaya baþka bir boyut katýyor benim için.
    MCD RACERUNNER COMP.
    daha ne olsun ki
    ---------------------------------------------------------------
    Volkan DENÝZ

c/z c/z - ait Kullanýcý Resmi (Avatar) Ziyaretci
    Aslýnda bu kiþiden kiþiye ve þartlara göre deðiþir..
    Þu daha iyidir , bu daha iyidir demek biraz iddaalý konuþmaktýr..
    Örneðin þu videomu izleyin: http://www.vimeo.com/1030885
    Bu modelin elektrik motoru ile bu görüntüleri ve zevki verebileceðine inanýyor musunuz..?
    Ya da þu videomda: http://www.vimeo.com/1204417 ben , çekim yaparken , elektrikli bir motorun verdiði rahatlýk ve sessizliði hangi patlar motor verebilir ki?
    Anlaþýlacaðý gibi her ikisinin de yeri ayrý. Ben her ikisini de kullanýyorum.. Bu þekilde kendinizi kýsýtlamayýn , keþke koþullar müsait olsa da türbin motorlu modeller de yapabilip uçurabilsem-uçurabilsek.. Bunlarý tartýþalým..
    Konu c/z tarafýndan (01-07-2008 Saat 21:17 ) deðiþtirilmiþtir.

Destekliyorum; benim Savage XL' i akþam 4 depo gezdirdim otoparkta. (45 arabalýk otopark; o saatlerde 5 araba ya vardý ya yoktu. Öttürdüm ortalýðý inlettim. Ama millet gelmeye baþlayýnca ve balkonlarda sofra kurulma sesleri gelince "acaba gidip Tamiya TIR' ýmý indirsem mi aþaðý" diye düþünmeye baþladým. Yani zevkten öte, çevreyle de ilgili...

Her ikisinin yeri baþka. Ama nitro' nun performansý baþka hiç birinde yok doðal olarak.

Saygýlar
    Murat

Ne Mutlu Türküm Diyene !

• Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)